Първоначално публикувано от n_netov
Покажи съобщение
Известие
Collapse
No announcement yet.
Проблемна 156ца 1.8
Collapse
X
-
156 1,8 ТS 99
Nissan Murano 2005
-
Първоначално публикувано от Novachev Покажи съобщениеТова е маханизъма за промяна на дължината на смукателния колектор в някоя тема бях постнал какво представлява на него ако не се лъжа има едно маркуче вакуум ако не ме лъже паметта е черно а по принцип бензиновите пари трябва да минават през филтрър с активен въглен който е в подкалника на предна дясна гума.Discover us on Facebook page - Maha LPS3000 DynoMachine
Comment
-
Първоначално публикувано от oem Покажи съобщениеЕто за това говоря аз."Anybody that tells me a good car is one that is light with low power to weight ratio is an amateur" - Kazutoshi Mizuno-designer of Nissan GTRF=M x A - Исак Нютон - amateur.....
Comment
-
Първоначално публикувано от ФЕРАРИСТ Покажи съобщениеМда, това е джаджата която променя пътя на въздуха в вх. колектори - но ме съмнява да има някакво значение за работата на двг при стартиране, защото тя се пуска при 2700 оборота доколкото знам......вариатора сработва при 1700, това при 2700 - възможно е и да е обратното, но това съм запомнил.....иначе като бръкнеш под това, и можеш да напипаш лостчето което се вдига в случая нагоре и надолу, но по мойте тестове докато колата е на обороти няма никаква разлика когато го местиш.......Discover us on Facebook page - Maha LPS3000 DynoMachine
Comment
-
И аз да кажа - вариатора сработва точно при 3000оборота (не че и други не са го казвали). Защото е голям кеф тръгваш от светофар и някой се напъва след теб и точно при 3000 колата се изстрелва и виждаш как всички умират зад тебAlfa Romeo 156 1.8 T.SPARK
Comment
-
Първоначално публикувано от oem Покажи съобщениеКак разбра пък, че вариатора сработва при 1700 оборота?
Иначе имам осезаем пик в мощноста на 2700, оборота, който надали се получава само от провяна на пътя на въздуха, и по ми се чини че е от вариатова тогава.......не знам точно какъв диод да вържа на селеноида че да стане ясно....."Anybody that tells me a good car is one that is light with low power to weight ratio is an amateur" - Kazutoshi Mizuno-designer of Nissan GTRF=M x A - Исак Нютон - amateur.....
Comment
-
Първоначално публикувано от ФЕРАРИСТ Покажи съобщение.......не знам точно какъв диод да вържа на селеноида че да стане ясно.....Alfa Romeo 156 1.8 T.SPARK
Comment
-
Така е при екотеците на Опел.При Алфата по-логично изглежда де е при по-ниски обороти.Все пак във високите вариатора си върши работата.
Поне моята,като я сравнявам с предишните ми Алфи има повече тяга в ниските.Sprint-ex./155 2.0 16v. x2-ex./145QV-еx./156 2.0-ex./ GTV2.0 -ex./166 2.0-ех./147jtd-ex./156SW 2.4jtd-ex./146jtd-ex.
Alfa 147jtd/Alfa 147 Selespeed
Comment
-
значи... моя приятел с 156чката хубаво се отърва, а можеше да си я направи и да си кара хубава кола- поне така си мисля аз самия.
другото, което почвам да си мисля четейки по- горните постове, стигам до някакво такова заключение, че алфите са ама най- трудните коли за поддръжка на света ?!?
днес на улицата срещнах един колега със 156 комби, който беше ударил радиатора и колата беше останала без капка вода и чакаше пътна помощ да го закара до сервиза... почнах да си говоря с него да подочуя някоя и друга добра дума за алфата от човек, дето има такава, защото до момента от сервизи, приятели, познати и собственици чувам само следното:
"ебати кенефа, пълен труп, най- гадната кола възможна, как можа да си я вземеш..." но не би. човекът само каза- дал съм 7000лв за да я направя кола и не успях- ако мога да я продам... и там почна некви неща дето би направил ако успее да я продаде.
И по тематаа- понеже не само моя човек имаше проблеми с това притрисане (абе всяка алфа ли ги има тия проблеми, защото много хора ми обясниха- ааа да и при нас е така не се безпокой, кенеф си е колата- нормално е) и слязох да видя нещата, които OEM ми каза да видим в на моя приятел ех- алфата. значи не разбрах кво точно трябва да наскубя за да почне да пали хубаво (моята като я запаля първия път тресе яко, гася я и после като я пална си пали добре. при изфорсирване на празен ход колата си тресе няма значение- студена или топла- просто топла го прави по- слабо но пак си тресе)
Та отворих капака и за 200тен път се втрещих при вида на наистина невероятно сложно изглеждащата наредна- не съм автомобилен лаик, но за първи път пред в живота си виждам кола пред чийто отворен капак седя зяпнал и невярващ. наистина ми се струва че в нея има детайли, които просто няма в другите коли!
та взирайки се в тая италянска бъркотия съзрях синия маркуч, който не беше закачен изобщо към една стърчаща хуйня зад казанчето за хидр. течност! Много ми е интересно как досега не съм го видял и тука идва главния въпрос- Дали е паднало само, дали от автокъщата са го махнали и защо, дали БОБО не го е свалил и пак защо, и на какво влияе тоя син маркуч, защото освен че колата тръгна малко по- добре в ниските обороти (преди 3000) пак запали гадно и пак тресе! Моля за мнениеДобавките, тиксото и телта не ремонтират Вашата кола!!!
Comment
-
Първоначално публикувано от titanium Покажи съобщениесъзрях синия маркуч, който не беше закачен изобщо към една стърчаща хуйня зад казанчето за хидр. течност!
PS
И колите изобщо не са кенефе - напротив даже са си много добри.
На който не му харесва да си я продава.Alfa Romeo 156 1.8 T.SPARK
Comment
-
Първоначално публикувано от titanium Покажи съобщениезначи... моя приятел с 156чката хубаво се отърва, а можеше да си я направи и да си кара хубава кола- поне така си мисля аз самия.
другото, което почвам да си мисля четейки по- горните постове, стигам до някакво такова заключение, че алфите са ама най- трудните коли за поддръжка на света ?!?
днес на улицата срещнах един колега със 156 комби, който беше ударил радиатора и колата беше останала без капка вода и чакаше пътна помощ да го закара до сервиза... почнах да си говоря с него да подочуя някоя и друга добра дума за алфата от човек, дето има такава, защото до момента от сервизи, приятели, познати и собственици чувам само следното:
"ебати кенефа, пълен труп, най- гадната кола възможна, как можа да си я вземеш..." но не би. човекът само каза- дал съм 7000лв за да я направя кола и не успях- ако мога да я продам... и там почна некви неща дето би направил ако успее да я продаде.
И по тематаа- понеже не само моя човек имаше проблеми с това притрисане (абе всяка алфа ли ги има тия проблеми, защото много хора ми обясниха- ааа да и при нас е така не се безпокой, кенеф си е колата- нормално е) и слязох да видя нещата, които OEM ми каза да видим в на моя приятел ех- алфата. значи не разбрах кво точно трябва да наскубя за да почне да пали хубаво (моята като я запаля първия път тресе яко, гася я и после като я пална си пали добре. при изфорсирване на празен ход колата си тресе няма значение- студена или топла- просто топла го прави по- слабо но пак си тресе)
Та отворих капака и за 200тен път се втрещих при вида на наистина невероятно сложно изглеждащата наредна- не съм автомобилен лаик, но за първи път пред в живота си виждам кола пред чийто отворен капак седя зяпнал и невярващ. наистина ми се струва че в нея има детайли, които просто няма в другите коли!
та взирайки се в тая италянска бъркотия съзрях синия маркуч, който не беше закачен изобщо към една стърчаща хуйня зад казанчето за хидр. течност! Много ми е интересно как досега не съм го видял и тука идва главния въпрос- Дали е паднало само, дали от автокъщата са го махнали и защо, дали БОБО не го е свалил и пак защо, и на какво влияе тоя син маркуч, защото освен че колата тръгна малко по- добре в ниските обороти (преди 3000) пак запали гадно и пак тресе! Моля за мнение"Моралните устои не могат да бъдат създадени с параграфите на закона".
К.М.
Comment
-
Първоначално публикувано от n_netov Покажи съобщениекупаваш си от магазин за резервни части какъв да е светодиод (зелен, червен, ....). На едния му извод (няма значение на кой) запояваш съпротивление 2килоома (0.125W или 0.250W - пак е без значение). Запояваш му две жички и пробваш на акумулатора дали свети (това е за да си сигурен че светодиода свети, а и да видиш колко силно свети). При едното положение няма да свети. Запомняш коя жичка е на плюс (не че има кой знае какво знечение) когато свети, и го вързваш към клемата на вариатора (лошото е че по схемата дават че и двата извода са червени). Ако не светне от първия път разменяш жичките и трябва да светне (това обаче го пробваш, когато колата е в движение, за да си сигурен че електромагнитния клапан е сработил). И казваш при колко сработва.
Баси много я мразя електрониката........"Anybody that tells me a good car is one that is light with low power to weight ratio is an amateur" - Kazutoshi Mizuno-designer of Nissan GTRF=M x A - Исак Нютон - amateur.....
Comment
-
Първоначално публикувано от ФЕРАРИСТ Покажи съобщениеУф.......а отде да го взема и това съпротивление?????
Баси много я мразя електрониката........Alfa Romeo 156 1.8 T.SPARK
Comment
-
Ами има чарколяци защото просто управлението на мотора е по-ново поколение. Ако отвориш едно Ауди А4 ще видиш същото. Или Пасат от по-новите. Или Голф 4. по всички коли има електроника. На италианските коли инжекционите да не са италиански? Или повечето части по тях са немски. Просто е БОШ. Съшите БОШ инжекциони ги има и при много от немските автомобили. Не си мисли, че само алфите правят проблеми.
Аз пък с моята кола проблеми нямам. С ръка на сърцето заявявам, че моята кола се държи перфектно. Сутрин паля, газ до ламарината колата "самолет" няма да припука, няма да тресе. А тресеше. Имаше много проблеми като я взех. Този дето дал 7000 лв. и не я направил кола... ми да я е направил. Аз от как съм взел моята съм дал 2500 лв по нея. Като в тези пари са ми включени ксенонови фарове, музики и други шукариики. Сменил съм това онова по инжекциона и колата върви перфектно. Мотора ми не се чува да работи.
Не италианските коли са "кенефи". "кенефи" са повечето кли внесени от италия. Защото там кола много рядко се поддържа. И ауди да си вземеш от италия и с него ще има проблеми.
Другия проблем е, че много майстори станаха майстори. Диагностици всякви ги има вече. Купил си един четец и вече диагностик. Мани мани...
А най-се ядосвам като ми каже някой аз за 3 години не съм сменил нищо. Ама не ти казва колко неща има за смяна. То всеки може да не сменя нищо и да кара докато не издъхне.Last edited by oem; d.m.y г., 11:03.Discover us on Facebook page - Maha LPS3000 DynoMachine
Comment
Comment